Високопоставен американски генерал обяви, че американската армия обмисля възможността да намали

...
Високопоставен американски генерал обяви, че американската армия обмисля възможността да намали
Коментари Харесай

Американската армия обмисля страховита промяна в редиците!

Високопоставен американски военачалник разгласи, че американската армия обмисля опцията да понижи числеността на своите бойни елементи, като компенсира изчезналите бойци с роботи, заяви obekti.bg, базирайки се на Defence News.
По време на боен симпозиум командирът на армейския комитет за обмисляне военачалник Робърт Коун разгласи, че се разисква понижаване на числеността на бойните бригади с 25% от 4 хиляди на 3 хиляди бойци. При това изгубените оперативни благоприятни условия ще бъдат поети от роботи. Важно е да се каже, че армията на Съединени американски щати към момента няма съответни проекти за подмяна на бойци с роботи.

Споменатата от военачалник Коун идея обаче има сериозен късмет да се трансформира в действителност. Тя се вписва в настоящото редуциране на броя на американските военнослужещите на дейна работа, заради въведените бюджетни ограничавания. До края на идната година числеността на армията би трябвало да бъде съкратена от 540 хиляди на 490 хиляди Според някои предвиждания това число ще падне до 420 хиляди към края на десетилетието.

При това подмяната на бойци с роботи ще бъде ориентирана към обслужващите функционалности в армията и към този момент няма да засегне бойните подразделения. Т.е. за благополучие към момента не става дума за роботи-убийци като във филмовата поредност " Терминатор ". Като образец за обсъжданите промени военачалник Коун дава въвеждането на снабдителни конвои от камиони-роботи, които следват водещо транспортно средство, ръководено от човек.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР